Jdi na obsah Jdi na menu

Účast na konferenci a mezinárodním workshopu na téma "Dobrovolnictví"

V říjnu a listopadu proběhlo v Jižních Čechách několik akcí, jejichž nosným tématem bylo "dobrovolnictví v mnoha podobách".

Pro náš projekt " Setkání CZ-AT-DE: ZDRAVÍ NÁS BAVÍ" byl určitě nejzajímavější workshop "Dobrovolnictví jako impuls pro uplatnění se na trhu práce", který moderovala paní Marta Krejčíčková a vystoupila zde také paní Sieglinde Gotzler ze spolupracujícího Dobrovolnického centra Deggendorf či paní Klára Kavanová Mušková, workshop byl výbornou příležitostí pro sdílení dobré praxe a zkušeností z různých dobrovolnických aktivit, aktivizace obyvatel či organizace řízení.

Informace o workshopu naleznete na:http://www.portalprace-jiznicechy.cz/exkurze-a-seminare/zpetna-vazba-z-exkurzi-a-seminaru/

Další dobrou příležitostí pro setkání s dalšími organizacemi, které se aktivně podílí na různých formách dobrovolnictví, byla konference v Soběslavi. Informace naleznete na: http://www.dobrovolnik.cz/komunitni/konference-o-dobrovolnictvi-v-sobeslavi-2013/. Většina prezentací se zaobírala aktivitami ve větších městech, což bylo zajímavé srovnat s tím, čím se naše sdružení zabývá na venkově.

iMK